Ansiktssminket du bara måste ha i necessären

Den första och viktigaste kosmetiska produkten är foundation. Du kan förstås ersätta den med en bra BB-kräm eller CC-kräm. Rätt foundation kan utföra mirakel. Om du lyckas matcha din foundation med din hudton (det är inte alltid lätt) är du nästan 100 % garanterad att din sminkning kommer vara lika bra som de professionella sminkartisternas vid modevisningar. Foundation kan täcka imperfektioner, jämna ut hudens ton, återfukta huden, och vårda den. En annan svårighet ligger i att applicera foundation. Du kan applicera den med fingrarna, en borste, eller en svamp.

Allt som räknas är den slutgiltiga effekten, vilket ska vara ett mjukt ansikte som inte drabbas av den maskliknande effekten.

Concealer är en lika viktig kosmetisk produkt. Det är ett måste, som bör finnas i alla tjejers necessärer. Varför? För utan den kan du inte sminka dig lika vackert, kan inte ge ansiktet konturer, och kan inte täcka imperfektioner. Varför behöver man concealer? Först och främst kan du täcka mörka cirklar runt ögonen, som beror på dåligt skick eller bristande vård. Dessutom får det ögonen att se större ut. Du behöver bara applicera den i ögats inre hörn och under ögonbrynsbenet. Det finns dock en liten hake. Din concealer behöver vara en till två nyanser ljusare än din hudton och foundation.

Smink bör bevaras med transparent puder. Det är mycket bättre än matt puder, och får inte ansiktet att se platt ut. Transparent puder bör appliceras med en stor, platt borste med mjuka hår. En liten mängd kosmetika är tillräckligt för att bevara huden och göra den matt. Du kan använda lite mer transparent puder i T-zonen, eftersom ansiktet ofta glänser mer där.

Den sista kosmetiska produkten för ansiktssmink är rouge. Ditt rouge ska ha en nyans som liknar din naturliga rodnad. Det appliceras vanligtvis längs käkbenen, men det finns även andra användningsområden. Rouge är en perfekt ersättning för ögonskugga och highlighter (som då appliceras under ögonbrynsbenet och längs överläppen). Rouge kan ge huden mer fräschhet och energi, och får oss att se strålande och vackra ut.