6 accessoarer som är nödvändiga vid hårtvätt

Det kanske verkar so matt hårtvätt är en aktivitet som inte kräver många accessoarer. Om vi vill ta hand om håret och utföra vårdande behandlingar (som tvätt, balsam, masker) ordentligt bör vi dock ha ett par verktyg med oss. Nedan finns en lista på sex accessoarer som kan vara till hjälp vid hårtvätt.

[1] T-shirt i bomull

Du bör bära en T-shirt i bomull när du tvättar håret. Den kan effektivt ersätta en hård handduk eftersom den absorberar vatten lika bra, och det mjuka materialet skadar inte håret.

[2] Handduk i mikrofiber

Den enda handduken i din närhet bör vara en handduk i mikrofiber, som är perfekt för att göra en turban. Några av dem har redan en form som är perfekt för att göra en turban utan problem, som inte faller samman. En sådan handduk är perfekt för att torka håret eller för att täcka håret med en plastkeps ovanpå.

[3] Plastkeps

En plastkeps är nödvändigt för att bevara håret i en varm temperatur och isolera det från yttre faktorer när du har en hårmask eller hårfärg i håret. Den kan också vara smidig i duschen, om du inte vill blöta ner håret. En plastkeps kan enkelt ersättas av en plastpåse.

[4] Bredtandad kam

För att kamma vått hår eller för att applicera en mask eller balsam är en bredtandad kam perfekt, eftersom den inte drar sönder håret. Det bästa är en kam i trä.

[5] Plastbehållare

En liten skål eller burk (dessa kan dock gå sönder) bör finnas i alla badrum. Den kommer vara till hjälp om du vill blanda ut schampo eller balsam med vatten, blanda en hårmask med ett par droppar växtolja, eller blanda till färg.

[6] Stor skål

Vid första anblick kanske det verkar onödigt att ha en skål i badrummet, men ibland räcker det inte med handfatet eller badkaret. Ibland behöver du skölja med exempelvis örter eller olja, och då är det lättare att kunna sitta i en bekväm situation och doppa huvudet i skålen.