HUR SMINKAR MAN SIG INFÖR EN FÖRSTA DEJT?

Varje tjej vill visa sig från sin bästa sida på den första dejten. Nyckel till succé ligger dock inte bara i en perfekt frisyr eller dyra kläder. Smink är förstås också viktigt. Hur sminkar man sig perfekt inför en första dejt?

Förberedelser.

Påbörja förberedelserna för den stora kvällen två timmar innan dejten. För att göra ditt utseende perfekt innan den första dejten rekommenderar vi att du exfolierar ansiktet, och sedan applicerar en ansiktsmask och en fuktgivande kräm. Ju mjukare huden är, desto lättare blir det att applicera kosmetika jämnt. Eftersom alla skönhetsbehandlingar är tidskrävande bör du ge dig själv tillräckligt med tid för dem, så att du inte blir sen till din dejt. Du kan till exempel fixa frisyren medan du väntar på att ansiktsmasken eller krämen ska absorberas.

Ansiktssminkning.

Börja med att applicera en foundation. Tänk på vilken plats du ska vistas på, och vilket slags ljus platsen har (naturligt eller artificiellt). Om dejten är på en restaurang bör du alltså sminka dig på ett sätt som passar artificiellt ljus, och om du ska vara utomhus kan du sminka dig vid ett fönster. Kamouflera alla imperfektioner i huden, som mörka cirklar under ögonen, märken från akne, pormaskar och ärr, med en concealer. Använd en ljusare nyans än för din foundation, och låt dem smälta ihop på ett problemfritt sätt. Du kan även använda concealern för att forma ansiktet. Applicera den på hakan, näsbenet, överläppen och mellan ögonen. Fixera kosmetikan med ett matt puder, så att sminket inte rinner ner i ansiktet under dejten. Markera dina käkben och pannans topp med en bronzer. Ta sedan en highlighter och markera nästippen och ögonbrynsbenen. Applicera även rouge på kinderna.

Sminkning av ögon och läppar.

Markera ögonbrynen och fyll sedan i dem med en ögonbrynspenna eller skugga. Applicera en ljus concealer ovanför och under ögonbrynen och blanda dem ordentligt. När det gäller ögonen bör du täcka dem med en ögonskugga i samma nyans som din foundation eftersom denna kan fungera som ett alternativ till en primer för ögonskugga. Öppna sedan din palett med ögonskuggor och välj ut en ljust rosa nyans. Applicera den på överdelen och nederdelen av ögonlocket, och gnid in den i ögats veck. Ta sedan en grå, mörkrosa eller violett eyeliner och måla linjer på ögonlocken. Du kan också gnida dessa uppåt. Förbättra ögonlinjerna med en svart eyeliner. Ta en ljus ögonskugga i ögats inre hörn, vilket får ögonen att se både strålande och större ut. Täck fransarna med mascara. Måla läpparna med ett ljusrosa läppstift och ett transparent läppglans.